Hvis du ikke kan komme ud på pisten her i weekenden, så lav en citrontærte med marengs i stedet. Du kan kreere dit eget miniature bjerglandskab belagt med sne, baseret på dolomitterner, Rocky Mountains eller endda de mægtige Himalaya bjerge.
Ligesom med at stå på ski, tager det lidt øvelse, men når du først har styr på det, kan du imponere vennerne med, hvor let du skærer gennem den tærte. Servér tærten med en kugle god vaniljeis.
Lyse Lemieux’s citrontærte ser lækker ud!
Udstyr
- 20cm tærtefad
- Elpisker
- Køkkenvægt
- Ovnen forvarmet til 200°C
Ingredienser
- Skal og saft fra to usprøjtede citroner
- 3 æggeblommer (fra dine egne høns selvfølgelig)
- 3 spsk majsstivelse
- 275ml vand
- 50g sukker
- 40g smeltet smør
- En portion tærtedej
Til marengs
- 3 æggehvider (fra de samme æg)
- 120g sukker
Fremgangsmåde
- Rul tærtedejen ud til 3mm tykkelse og tryk den ud i tærteformen, prik med en gaffel og lad et godt stykke hænge ud over kanten (ca. 4cm), da den vil skrumpe ind. Bag i 15 minutter i den forvarmede ovn, tag den ud og skru temperaturen ned til 150°C.
- Lav fyldet ved at blande majsstivelse og sukker, og derefter tilføje nok vand til at det bliver en tyk, men jævn masse. Varm resten af vandet op i en gryde med citronskallen. Lad det simre et par minutter, og hæld det derefter i sukkermassen. Kom blandingen tilbage i gryden over lav varme og bring det i kog under konstant omrøring. Lige pludselig bliver blandingen ret tyk, lad det simre her i et minut. Pisk nu æggeblommer, derefter citronsaft og til sidst smør i blandingen. Hæld denne fantastiske tykke citronblanding over i din forbagte tærtebund.
- Find en stor skål frem, og sørg for at både skålen og piskerisene er tørre og rene. Pisk hviderne i ca. 1 minut, når de er klar, bør du kunne vende skålen på hovedet, uden at de falder ud. Hvis dine æggehvider bliver i skålen, som de skal, så pisk videre og tilføj sukkeret en fjerdedel ad gangen. Når sukkeret er fuldstændig blandet i, så brug en ske i metal til at udforme din snedækkede bjergkæde ovenpå citrontærten. Sørg for at citronmassen er fuldstændig dækket af marengsmasse.
- Bag i ovnen i ca. 35 minutter indtil toppen er lys brun i farven. Lad tærten køle af en times tid inden den spises, så du er sikker på, at citronfyldet er blevet fast.
Kommentarer
Der findes endnu ingen kommentarer