Brød og kager kan fremstilles ved hjælp af næsten ethvert undulatvenligt foderstof. De grundlæggende ingredienser er mel, æg, frø og vand. Brug opskriften nedenfor som udgangspunkt, og vær så eventyrlysten, som du har lyst til. Hvis dit brød falder fra hinanden, spiser fuglene det alligevel. Så længe det er bagt, men ikke brændt (skær sorte dele fra og smid dem ud), er det anvendeligt.
Undulater vil elske dine hjemmebagte brød
Brug økologiske ingredienser i denne opskrift, så vidt muligt.
- 125g majsmel
- 125g fuldkornshvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 2 æg (med skaller)
- 2 spsk. hør-, hirse- og solsikkekerner
- 2 spsk. æble- ELLER pærepuré (ikke tilsat sødestoffer - tjek, hvis du bruger en købt puré)
- 1 stor gulerod ELLER mellemstor pastinak, revet
- 1 spsk. fint hakkede gulerodstoppe, havekål eller spinat
- 170ml vand
Knus æggeskallerne til meget små stykker. Mal frøene i et par sekunder for at frigøre noget af deres olie. Pisk æggene og bland æggeskaller, frø, revne gulerødder, grønt og æble i. Kombiner mel og bagepulver, og fold det ind i æggeblandingen.
Form til en dej, tilsæt lidt vand, hvis den er for stiv, og lidt majsmel, hvis den virker for våd. Placer kuglen af dej på en bageplade strøet med lidt mel, og tryk den flad med håndfladen, indtil den er ca. 5 cm tyk. Bages i 30 minutter ved 200°C. For at kontrollere, om den er gennembagt, skal du bruge spydtesten: Indsæt et grillspyd, en kødnål e.l. gennem midten af brødet, og hvis det kommer rent ud, er brødet færdigt. Hvis blandingen klæber til spyddet, skal du give det yderligere fem minutter.
Skær brødet i små firkanter og opbevar i køleskabet. Du kan fryse det, men de optøede firkanter vil være meget smuldrende.
Kommentarer
Der findes endnu ingen kommentarer