Kikseskabelonen er meget enkel: mel (uden hævemiddel), frø og vand. Brug følgende utroligt nærende opskrift som udgangspunkt. Hav disse kiks som en godbid snarere end et dagligt måltid.
Du kan bruge hirsefrø i din kikseblanding
- 3 spsk. hakkede grøntsager og grønt
- 100g fuldkornshvedemel
- 100g majsmel
- 60g knuste undulatpiller ELLER malede, blandede frø og kerner
- 1 lille gulerod, revet
- 1 tørret figen, fint hakket
- 60g blandet frø, hele
- 150ml vand
Bland alle ingredienserne sammen til en stiv dej. Tilsæt lidt mere vand, hvis det er for tørt. Hvis det er for vådt, så tilsæt lidt mere mel. Rul til små kugler i din håndflade og læg dem på en bageplade drysset med lidt mel. Tryk hver kugle flad, til 1cms tykkelse. Prik kiksene overalt med en tandstik. Bages ved 180°C i 15 minutter.
Kiksene kan opbevares i en lufttæt beholder eller forseglede plastikposer i køleskabet (fjernes fra køleskabet mindst en time før servering). Sørg igen for at dine ingredienser er økologiske.
Kommentarer
Der findes endnu ingen kommentarer